top of page

May 27, 2019

Conferinţele echității în educație, prima ediție

La 17 mai 2019, CCPEE împreună cu GREI – RENINCO, a participat, la prima Conferinţă pe echitate în educaţie, ţinută la Sibiu. Această conferinţa a avut loc cu prilejul diseminării rezultatelor proiectului Erasmus Plus: Supporting Opportunity in Schools: Promoting Educational Equity. Din partea CCPEE a participat prof.univ.dr.Ecaterina VRĂSMAŞ, iar din partea Grupului Român pentru Educaţie Incluzivă (GREI), a participat prof.univ.dr. Daniel MARA, coordonatorul proiectului menţionat. Conferinţa a fost organizată de către Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu. Participanţi au fost studenţi, profesorii din judeţul Sibiu şi din Sibiu, profesori ai ULBS, precum şi autorităţile locale de educaţie. Cu acest prilej a fost prezentat CCPEE şi a fost lansată iniţiativa de organizare şi participare a membrilor centrului din UB-FPSE-Şcoala Doctorală la o serie de conferinţe şi seminarii care să dezbată şi să dezvolte tematica ECHITĂŢII ÎN EDUCAŢIE. Din partea CCPEE, prof.univ.dr. Ecaterina VRASMAŞ a susţinut prelegerea Educaţia incluzivă şi echitatea.

March 19, 2019

Educație timpurie incluzivă și de calitate

Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN) și Centrul de Cercetare și Promovare a Echității în Educație (CCPEE) au organizat, în perioada 22 – 24 martie 2019, la Sinaia, Hotel New Montana, o sesiune de dezbateri și informare pentru susținerea politicilor publice ale MEN în domeniul educației timpurii, cu tema Educație timpurie incluzivă și de calitate.  

Evenimentul a adus împreună inspectorii și metodiștii pentru învățământ preșcolar/educație timpurie din toate județele țării și s-a bucurat de prezența delegaților Ministerului Educației Naționale, inclusiv delegați ai Direcției Minorități și ai Institutului de Științe ale Educației (IȘE) și ai Unității pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar (UFIP), precum și de prezența unor repților ezentanți ai organizațiilor neguvernamentale cu rol relevant în dezvoltarea conceptului de educație timpurie în România (UNICEF, Banca Mondială, Asociația RENINCO).

În acest context, au fost abordate următoarele aspecte:

  • conturare a unei analize relevante privind stadiul aplicării măsurilor din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, privind educația timpurie;

  • definitivare a instrumentelor aferente unei abordări educaționale stimulative și benefice pentru dezvoltarea deplină a fiecărui copil, pentru atingerea potențialului propriu al acestuia și, implicit, pentru construirea bucuriei de a învăța a copilului mic, cu efecte benefice pentru traseul lui ulterior, recunoscute în plan economic și socio-emoțional ;

  • abordarea unitară curriculară, ulterioară,  în cadrul formării cadrelor didactice, pe teme importante cum ar fi: mediul educațional, predare integrată, relația cu părinții etc.;

  • identificarea de bune practici și resurse utile pentru susținerea unei educații timpurii incluzive și de calitate.

 

Din partea CCPEE a participat Viorica Preda. Prezentarea acesteia: Educația timpurie în România – un concept pentru construcția căruia a fost nevoie de parteneri puternici… a adus în atenția participanților momente, evenimente, proiecte și studii importante pentru evoluția și dezvoltarea sistemului de educație timpurie în România. Evident, nu au fost pierdute din vedere proiectele derulate în parteneriat cu Asociația RENINCO, respectiv: Educație incluzivă la grădiniță (începând cu 2009, finanțare  UNICEF); Pași spre educația incluzivă în grădinițe (2011, finanțare UNICEF) și Promovarea educației incluzive pentru copii cu dizabilități și CES în România, cu focalizare pe învățământul preșcolar  (2014, finanțare UNICEF) și nici sprijinul acordat de CCPEE prin cercetările care vizează domeniul educației timpurii și, implicit, o serie de demersuri ale membrilor acestuia pentru promovarea echității și calității în educație.

October 01, 2018

„Acces si participare la educație” - Conferinta Doctoranzilor

Echipa Centrului de Cercetare și Promovare a Echității în Educație (CCPEE) are placerea de a vă invita să participati la cea de-a doua conferință națională „Acces si participare la educație”.
Scopul conferinței este de a construi punți de legătura între cercetările realizate în cadrul Scolii Doctorale si diferitele categorii de profesioniști si decidenți din domeniu pentru a creste gradul de conștientizare asupra problematicii echitații în educație.

Date importante:

Inscriere pentru participare la conferinta: 15 noiembrie.

Confirmare participare: 19 noiembrie

Trimiterea abstractului prezentarii: 12 noiembrie 2018. Cei interesati sunt rugati să trimită abstractul prezentării la adresa elena.marin@fpse.unibuc.ro. 

September 02, 2018

Conferinta Acces si participare la Educatie pentru persoanele cu dizabilitati

Conferința națională "Acces și participare la educație" va fi organizată în parteneriat cu Asociația  RENINCO și CONSILIUL NAȚIONAL AL DIZABILITĂȚII DIN ROMÂNIA (CNDR), în zilele de 26 și 27 octombrie 2018.

Evenimentul va avea loc la Hotel Internațional București, Str. Căuzași, Nr.  27, Sector 3, Sala BELVEDERE, et. 8.

May 31, 2018

Simpozionul „Individualizare și personalizare în procesul instructiv-educativ al elevilor aflați în dificultate”

In data de 8 iunie 2018 va avea loc Ediția a IV a a simpozionului național „Individualizare și personalizare în procesul instructiv-educativ al elevilor aflați în dificultate”. Evenimentul, organizat și găzduit de Centrul Școlar De Educație Incluzivă Nr.1, Ploiești, are ca tema în acest an "Utilizarea creativă a resurselor educaționale, preambul al incluziunii sociale”. 

Participanții au ocazia de a se intalni cu profesioniști din domeniul educației incluzive, de a lua parte la dezbaterile din cadrul workshopurilor ce pun în discuție 3 subiecte de mare interes în practica curentă:

 - Instrumente și tehnici de adaptare curriculară

 - Strategiile didactice și personalitatea profesorului

 - Cunoașterea și autocunoașterea elevului.

Centrul de Cercetare și Promovare a Echității în Educație este unul dintre partenerii acestui eveniment de anvergura.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul Centrul Școlar De Educație Incluzivă Nr.1, Ploiești .

1 / 4

Please reload

bottom of page